Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 00:00

Combat Mindset - Brain Training - Ψυχολογική & Διανοητική Προετοιμασία Για Χειρισμό & Αντιμετώπιση Καταστάσεων & Περιστατικών Σε Περιβάλλον Κινδύνου

Πιθανότατα, πιστεύετε ότι έχετε μια καλή εκπαίδευση σε ότι αφορά στην αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία και μπορεί αυτό να ισχύει.

Πιθανότατα πιστεύετε ότι έχετε μια καλή νοητική αντίληψη, όσον αφορά την αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία, και μπορεί να είναι η σωστή.

Αλλά εάν σας θέσω τους παρακάτω προβληματισμούς:
-Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να αναπτύξετε το ανώτερο νοητικό επίπεδο στην αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία;
-Τι συμβαίνει στο σώμα και στο πνεύμα μας κάτω από πίεση;
-Πώς θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας, προκειμένου να διατηρηθεί η εστίαση σε ένα συγκεκριμένο έργο, όπως η παρακολούθηση ή η αναγνώριση ενός επικίνδυνου ατόμου?
-Ποιες είναι οι καλύτερες τεχνικές για να έχουμε ανώτερη και επαυξημένη παρατηρητικότητα;
-Πώς μπορείτε να γίνετε καλύτεροι στην ενεργοποίηση και την αμεσότητα των αμυντικών και επιθετικών αντιδράσεων σας;
-Πώς μπορείτε να προβλέψετε μια επικείμενη επίθεση ή εγκληματική ενέργεια και να την αποτρέψετε πριν ακόμη αρχίσει να εκτελείται?

Αισθάνεστε ότι έχετε τις κατάλληλες απαντήσεις;
Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη εκπαίδευση θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ενώ ταυτόχρονα θα επεκτείνει την γνωστική σας βάση σε τομείς που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε.
Η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης εκπαίδευσης είναι το θεώρημα που μιλά για τα τέσσερα "πόδια" που στηρίζουν την πυραμίδα της ασφάλειάς μας και που πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς.
Την τεχνική μας, τις τακτικές μας, την σωματική και την ψυχική μας απόδοση.
Αν κάποιο από τα ανωτέρω δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς, ολόκληρη η πλατφόρμα γίνεται ασταθής , με αποτέλεσμα το «οικοδόμημα» να «πέσει».

Αυτό είναι το σημείο όπου το Combat Mindset μπαίνει σε εφαρμογή.

Απλά, και ανάλογα με τη φυσική κατάσταση κατάρτιση, μπορείτε να αποκτήσετε τα εργαλεία και τις γνώσεις για να ελέγξετε αλλά και να αξιοποιήσετε το μυαλό σας πέρα από τις δυσχέρειες που μπορεί να συναντήσετε.
Στη συνέχεια, μέσα από ένα συγκεκριμένο σχήμα διανοητικής εκπαίδευσης, θα είστε σε θέση να λειτουργείτε πολύ καλύτερα κατά τη διάρκεια όλων των καθημερινών αποστολών σας, στην θέση εργασίας και στα καθήκοντα που έχετε στη ζωή, καθώς επίσης και όταν βρεθείτε απέναντι σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Τελικά, θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα είστε σε θέση να έχετε τους απαραίτητους ψυχικούς πόρους & διανοητικές δεξιότητες όπου αβίαστα, και με το καλύτερο δυνατό αυτό-έλεγχο, την μέγιστη προσοχή και ταυτόχρονα με την ελάχιστη πίεση και προσπάθεια να εκτελείτε επιτυχώς και σε ανώτερο επίπεδο τα προστατευτικά σας καθήκοντα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Combat Mindset ή ουσιαστικά Brain Training στοχεύει στο να καλύψει την ανάγκη επαγγελματικής αναβάθμισης, σε τομείς πέραν των τετριμμένων, τόσο σε στελέχη προσωπικού ασφαλείας όσο και γενικότερα στους επαγγελματίες του κλάδου που είναι εμπλεκόμενοι είτε άμεσα είτε έμμεσα ,στον τομέα της ασφάλειας στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Σε έναν εκπαιδευτικό κύκλο 16 εκπαιδευτικών ωρών ημερών, θα αναλυθούν οι κεντρικές ενότητες:
1) Situational Awareness
Στρές Επιβίωσης και πως επιδρά στον οργανισμό μας, σωματικά & ψυχικά
2) Survival Stress
Επίγνωση της Κατάστασης – Γενική Επίγνωση – Στάδια Ψυχικής Ετοιμότητας – Ανθρώπινος Παράγοντας – Τεχνικές Βελτίωσης
3) Human Reaction Cycle
Κύκλος Λήψης Ανθρωπίνων Αποφάσεων & πως τον λειτουργούμε υπέρ μας
4) Defensive Body Language
Γλώσσα του σώματος – Σημάδια πριν την εκδήλωση του κινδύνου

Λίγα λόγια για τον Εισηγητή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος
Είναι εκπαιδευτής στο τμήμα Ειδικών Αστυνομικών Εκπαιδεύσεων Ελληνικής Αστυνομίας, έχει συμμετάσχει σε πλήθος ειδικών εκπαιδεύσεων στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό. Στην 18ετή υπηρεσία του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει διατελέσει Εκπαιδευτής & επιχειρησιακό στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρησιακό στέλεχος της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος & της Δίωξης Ναρκωτικών, Υπεύθυνος Συνοδείας Αμερικανού Υψηλόβαθμου στελέχους της «Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004» κ.α.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Χώρος Διεξαγωγής: 1 Εκπ/κό Κέντρο ΚΕΚ ΙΑΣΩΝ -PRIMUS
Πειραιώς 108, Γκάζι (1ος όροφος)
Διάρκεια: 16 ώρες (17:00 – 21:00)
Ημερομηνίες Διεξαγωγής:16,19,20,21/6/2017
(το πρόγραμμα υλοποιείται & με εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση e-learning)
Κόστος: 190€
Επικοινωνία : 210 95 37 370 – Fax: 210 95 37 369
Κα. Ρακοπούλου Πόπη & Κα. Ασλανίδη Χριστίνα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ενδεικτικά για τους ενδιαφερόμενους που κατέχουν άδεια οπλοφορίας:
Προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης και του 5ου θεωρητικό εκπαιδευτικό κύκλο – ενότητα (επιπλέον 8 εκπαιδευτικές ώρες) “Low-No Light Pistol Techniques”ένα κεφάλαιο εξίσου απαραίτητο για κάθε κάτοχο νόμιμου όπλου, όσο και η γνώση της χρήσης του, εξαρχής.
Στον εκπαιδευτικό κύκλο του “Low-No Light Pistol Techniques” θα δοθούν όλες οι απαραίτητες γνώσεις, τεχνικές και η φιλοσοφία για την χρήση πυροβόλου όπλου υπό συνθήκες χαμηλού- ή καθόλου φωτισμού με την χρήση φακού καθώς και τα λάθη που πρέπει να αποφεύγονται .
Το να γνωρίζουμε την χρήση-λειτουργία του όπλου που έχουμε για αυτοπροστασία, και να εκπαιδευόμαστε μόνο σε συνθήκες ημέρας, είναι σαν να αποδεχόμαστε ότι τις νυχτερινές ώρες είναι αδύνατο να αναγκαστούμε να το χρησιμοποιήσουμε πράγμα μη ρεαλιστικό.
Ταυτόχρονα το ανωτέρω πρόγραμμα εκπαίδευσης, που είναι απαραίτητο για τους επαγγελματίες του τομέα της ασφάλειας, μπορεί προσαρμοστεί έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας.
Διότι συνολικά, περιγράφεται και αναλύεται το πώς ένα υποτιμημένο στην σκέψη μας εργαλείο, ο φακός, η γνώση της χρήσης του σε συνδυασμό με την φιλοσοφία της αυτοάμυνας που αναλύεται στο σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέσο αυτοάμυνας για την καθημερινή σας ζωή.

security

Αθήνα

 
Λεωφ. Πειραιώς 108 ΤΚ 11854, Γκάζι, ΑΘήνα
Τηλ. 210-95.37.370-9 Fax. 210-95.37.369
Λιοσίων 281 ΤΚ 10445 , Αθήνα
Τηλ. 210-8547970 Fax. 210-8547969
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Β.Τσορλίνη 26
ΤΚ 54626, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310-56.73.52
Fax. 2310-56.73.52

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πάτρα

Εκπαιδευτικό Κέντρο Πάτρας
Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 35
ΤΚ 26443, Πάτρα
Τηλ. 2610-45.20.87
Fax. 2610-45.20.87

E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">iasonpat@kekiason.gr